de är hemskt hur vi lever idag

som rubriken lyder! vi lever faktiskt i ett rätt så hemst samhälle idag!
 
vill bara säga en sak, detta inlägge är INTE menat till någon! 
 
fick igår kväll rätt sent ett meddelande från en av mina vänner där hon berättar/sa va hon blivit kallad för! hon blev kallad för hora, ful, äcklig och töntig! men ja fattar inte, hur kan man va en hora då man e oskuld? och ful, äcklig o töntig e hon verkligen inte, hon e fin, söt, vacker, underbart, finns alltid för en, extra syster och min bästa vän. 
och de är så himla synd att många varje dag får höra massa negativt om sej! som tillexepmel sin storlek, hudfärg, äcklig, ful, töntig, hora osv osv! och alla kanske inte är den smalaste, kanske inte har den perfekta magen, benen, rumpan, brösten eller armar! men måste man gå o reta dom för de? 
och de är ju samma sak för mörkhyade, vafan de kan inte göra något åt att de blev mörkhyad när de föddes! och de är lika värda oavsett om de är mörkhyade eller ljushyade ! 
ALLA och då menar ja verkligen ALLA är perfekta som dom e, fast vissa slutar tro på de när dom får höra massa saker dagligen ut! men ni som får höra de, ni är ni och de kan inte ni eller någon annan ändra på, ni är lika mycket värda som alla andra och ni är fina som ni är! ni är helt enkelt helt perfekta! 
och de e fan hemskt hur många ska ha krav på andra! de är helt okej att ha krav på sej själv men när de gäller andra! om man sköter sitt liv så äre bra! men sluta påpeka hur dom andra ska eller ser ut (om de e negativt) för man måste själv få bestämma hur man ser ut och vissa saker kan man inte riktigt bestämma själv som hudfärgen!
 
och dehär med när man träffar någon man aldrig har sett förut o vet inte ens vem de e o de börjar direkt o säga saker om en för att de fått höra saker om en, är de rätt? nej de är så himla fel!
de finns sådana människor som börjar starta ett rykte om en bara för o va omtyckt, häftig lr något annat!
men egentligen är de ju så himla omoget att starta ett rykte om någon! vissa rykten kan faktiskt vara sanna, men oftast är dom en 100% lögn! och bara för att sänka någon så startar man ett rykte, så jävla omoget!
 
samma sak äre att gå in på någons ask o börja skriva elaka anonyma saker om den personen eller någon annan, de är bara så himla elakt! om man vill säga något så säg de till den personen face to face och skriv inte något på ask om du/ni/någon inte kan stå för de! för då bevisar de bara att man e feg om man gör något sånt! man sjunker så satans lågt då!
 
och varför ska man ens börja o mobba/reta någon? bara för att man inte tycker om den? eller för att den inte ser ut som du vill att personen ska göra?
vet den som mobbar en hur lågt personen sjunker då egentligen? 
och vet personen vad de kan leda till?
många som blir retade/mobbade väldigt grovt så brukar oftast sluta med självmord! och de är så himla hemskt för man ska inte behöva ta livet av sej bara för att man enligt andra inte duger!
de blir bara mer o mer yngre/ungdomar som tar sitt liv och då har man så himla mycket framför sej ! liksom flytta, hitta den rätte, bilda familj, få massor me vänner, jobba, bli äldre, få uppleva mera! och mer finns de säkert! men de e många som inte får uppleva de för dom dör för tidigt! vissa kanske i någon sjukdom, vissa droger och vissa väljer o ta sitt liv!
och hur hemskt är inte de? 
de är så jävla hemskt!
 
bara ett litet litet litet ord kan orsaka så himla mycket! 
 
vissa personer fattar inte att alla e lika mke värda, och de är just precis de man är! och även många som mobbar/retas e faktiskt avensjuka för att dom inte har de som den andra har! så äre absolut inte alltid men oftast! eller att den andre bara inte e perfekt men som ja har sagt! ALLA e perfekta som dom e !
 
varför är samhället som de är idag? jo för att väldigt många dock inte alla så har sådana krav på andra hur de ska se ut osv! och om man inte ser ut som dom vill så blir man mobbad eller något annat! 
man blir mer rädd för o säga emot för att man vill inte bli drabbad!
 
tänk o vakna upp varje dag, kolla på sin mobil, har fått massor med meddelanden från olika personer, men när man börjar läsa dom så ser man att de bara är hat meddelanden! sen gå runt hela dan o ha den känslan att alla hatar en o att man inte duger till något! att man måste få massa hat meddelanden t mobilen och även på datorn! sen även att få höra de me sina egna öron och ingen gör något åt de fast man ser att någon e så grovt mobbad! de e hemsk att de finns sådana folk som gör sånt, trakassera någon hela dagarna! så himla omoget! och även att de finns sådana som ser att detta sker och inte gör något åt de! 
om man vill va en bra människa o vill få samhället att bli bättre så snälla börja gör något åt saken! visst de e svårt men något man alltid kan göra är att säga ifrån då man tycker något är fel eller ser att något e fel! 
 
där är några valiga ord man oftast får höra om sej!  ↓
 
 
och något ja alltid funderar på, varför ska man bli retad för vem man e med? man e ju me de man vill o de man litar/älskar mest! man får ju liksom vara me vem man vill för de e ju liksom ingen som riktigt kan säga ifrån att "den får du inte vara med, inte den heller" osv! de e liksom ens eget val vem man e me! ba för att den man e me ksk har ngt som en person nt gillar så betyder de inte att de ska hindra mej från o va me personen! eller någon annan o va me ngn!
 
och retad för hur man ser ut? jag ser ut som ja gör, du ser ut som du gör och de är ens egen kropp! de större personer blir oftast retade för att de inte har en smal mage eller något sånt och även fast man är stor eller bara har lite mera "fett" på kroppen eller något annat så är man ändå hur fin som helst på sitt egna lilla vis! men sen finns de ju även smala personer som blir retade för att de är "tjocka/feta" enligt några fast de egentligen är hur fina och smala som helst! 
 
och hur fel är inte de att mobba någon för ens storlek? eller något annat?
 
 
dom senaste åren har de bara blivit mer o mer sådant! och de e ju så himla hemskt asså! 
 
så snälla, sluta hålla på o trakassera folk o reta dom för något man egentligen inte är! för de visar bara att man e på en lägre nivå än den som får höra det!
 
och äkta personer så går efter personligheten och inte efter utseende! och oavsett om du är lång, kort, tjock, smal, större, mindre, mörkhyad eller ljushyad så äru lika mke värd som alla andra!
 
så snälla, börja ta hand om varandra o säg ifrån då man tycker något e fel!
 
just DU kan ändra något och göra någon gladare som blir retad eller något, du kan betyda så mycket för någon!
 
just DU är värdefull, fin, snäll, underbar och allt annat på din eget lilla vis!
 
så ta hand om varandra, de e de man kommer längst på! och försök o sluta trakassera folk! och om man nu måste göra det så var iaf säker på att du kan stå för de sen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

yoooman

haha här var de ett tag sen man blogga :') men yeah c:
 
2014 rullar på, har både upp och ner dagar..
 
skolan har börjat, vi har fått nya scheman och vissa ämnen har flyttats och även så har ja fått studiehandledning till!
skolan började då i tisdags! och gick till skolan helt vanligt, hela skoldagen hade ja äcklig huvudvärk o hjälpte nt om ja tog huvudvärkstabletter lr ngt så hälsovårdaren sa att ja skulle va hemma följande dag om ja fortfarande hade ont!
och de hade ja ju så stanna hemma på onsdagen, samma på torsdan men på fredan drog ja till skolan bara för att ja skulle på ett möte med rektorn.. men de visade sej att hon var tydligen sjuk så skulle egentligen kunnat stanna hemma med min huvudvärk ist -.- men nej, fick va i skolan hela dan då!
såååå min vecka i skolan har väl börjat rätt okej ändå, sjuk 2 dagar och ba 2 dagar i skolan så ;)
 
och tänk, om 36 dagar äre sportlov och då kmr troligen Jennifer t mej o ja kmr va helt fkn ensam hemma :D för mina föräldrar ska t finland då o orkar nt följa me :') så drar hit Jennifer då ist :3
och de är bara 146 dagar kvar tills de e sommarlov :') 
skyyynda, saknar sommaren som satan ..
 
i dag har de väl nt hänt så mke, bara tagit de lugnt och vilat, kolla film och även simmat :')
imorgon blire väl o typ kolla film antagligen haha :')
och sen på måndag äre skola -.-
 
men har väl egentligen inget o säga mer xd
 
kom hem i torsdags från sverige! 
sverigeresan var både bra och dålig! bra att ja fick komma bort från Åland och att ja fick träffa Daniel ♥ men blev mke gråt, svek, rädsla, sårad och sånt! menmen.. 
 
fredagen träffa jag simon för o prata ut och ja..
lördags till söndags  var ja hos Johanna o sov över, gjorde nt så mke, lördagen bara tog de lugnt och på söndagen for vi o bowla där ja vann höh ;)
måndags var ja med Sofia för o prata ut om allt.. så fick prata ut och så gick vi runt på maxinge :')
 
och mitt så kallade fina schema ↓
 
 
haha väldigt fint schema ! musiken har bytit plats från fredagen till måndag! och hkn har kommit till på fredan o måndan men e indelade i grupper så! :')
annars är allt samma :)
 
men nu tänker ja faktiskt dra o va social på kik o snap! så alla som har lust så snapa o kika mej :')
 
kik - hannaportman
snap - haaannaaaaah
 
 
pusshej !
 
 

nytt år, välkommen 2014!

Hej allesammans! 
hoppas att alla har haft ett bra nyår o även haft ett bra år som 2013! 
mitt år som 2013 sög verkligen, allt hände o döden tog många.. 
 
så hoppas på ett bättre år nurå me 2014! 
nya möjligheter o en ny start! 
 
men ja e just nu i Sverige och har vart här sen i söndags! träffat några vänner o haft de allmänt bra! 
far hem på torsdag så blir bara o ta de lugnt då o börja försöka vila upp sej inför skolstarten om 6dagar! 
blir väl även o träffa Sofia och prata ut något innan skolan börjar! 
 
mitt nyår spenderades hos min moster . prata i telefon o se film me kusin! 
inget annorlunda ! 
 
även idag blire väl nt o göra så mke, mot kvällen kanske va med en o annars blire bara o ta de lugnt ! 
 
men ja hoppas att alla får ett bra år ! 
 
och om ni har lust så va gärna sociala på kik o snapchat! 
 
kik - HannaPortman
snapchat - haaannaaaaah
 
nu fixa sej o sen göra ngt ! så haiidå! 
 
 


 

RSS 2.0