Det är fan hemskt. "mobbning och bli utsatt för annat skit"

asså seriöst, vad händer med dagens samhälle ?! bara för några få år sedan så var ju allt bra, men nu! nu med all teknik som finns, dator, mobiltelefoner, surfplattor osv så börjar de faktiskt gå överstyr!
vissa kan hantera det bra, men vissa kan inte det..
jag har inte kunnat hantera det bra förut, var för osäker på mig själv, och de ångrar ja fett stort.. men har blivit bättre och gör absolut inte samma saker som ja gjorde förut...
 
 
men ja börjar faktiskt bli rätt så trött på att endel människor ska vara så grymt elaka och dryga via sociala nätverk! fatta liksom att de du skriver via nätet/mobilen ska man kunna säga i verkligheten face to face också! men de är inte så många som tänker så långt! bara för att man kan vara anonym här på nätet så betyder de inte att du alltid kommer vara anonym, fast många tror det! de är bara att föra in allt till polisen så fortskar de i de och då får de reda på vem de är. man ska ALLTID tänka 1 extra gång innan man skriver något, tänka igenom det om man själv skulle vilja få sånt osv! men finns sådana idioter som inte gör det!
 
 
 
Ask.fm känner säkert ALLA till! men ni som inte gör det så är de en sida där man kan bli medlem på och så kan andra ställa frågor till en, du kan välja mellan att vara anonym eller inte anonym när du frågar något! men iaf, så den sidan börjar faktiskt gå till överstyr, är själv medlem där! och jag kan knappt tro det att bara för att man är anonym så kan man fråga exakt vad som o förvänta sig svar? asså nej! man behöver inte veta liksom typ sånt här: är du oskuld? när hade du sex senast? BH storlek? 5 snygga killar/tjejer från den och den skolan! vem är din/dina bästa vänner? vem hatar du ? osv. asså de är privat för en, ALLA behöver inte veta om man är oskuld eller inte, de har ingen o göra med förutom en själv! samma sak med bh storlek och vilka man tycker är snygga och när man senast hade sex samt vem man hatar! JAG då säger ja att JAG tycker de är frågor/saker som faktiskt är privata och bara JAG behöver veta, ingen annan behöver veta något sånt! även att man börjar gå in där och kränka en med o säga exempel: ta livet av dig, ingen skulle bry sig! hur kan du vara vän med hen? hen är ju helt störd, fattar inte! du är fet, du borde gå ner i vikt. ingen gillar dig för att du är så störd! osv. asså ni som säger sånt, skulle NI vilja att andra säger så till er ? och även när ni inte ens vet vem de är? ja jag skulle iaf inte vilja ha det! även att man alltid ska få sånt när man som mår sämst! de är inte roligt att få sånt. och de är ju bara idioter som sitter och skriver sånt för att kränka andra för att man själv mår dåligt, asså snälla! sök hjälp för fan, kränka andra för att man själv mår dåligt. de försämrar bara allt. ingen och då menar jag ingen vill logga in på ask eller något annat och se att man har fått skit, de är inte roligt att läsa sånt, de gör liksom ont, ont i hjärtat, ont överallt. man kan ALDRIG vara helt säker på vem de är som har skrivit saker där, de kan till och med vara ens bästa vän, någon man aldrig tror att skulle göra så eller något! men sanningen är att de kan faktiskt vara någon man aldrig trodde skulle göra något sånt även sin bästa vän. 
 
 
facebook är även då ett ställe där några blir drabbade, som sagt så kan man skapa ett konto där och leka någon annan och börja kränka någon så istället, enligt mig så är den sidan en helt onödig sida som man egentligen inte skulle behöva, men bara för att alla andra har det så har ju såklart jag med det.
 
 
 
tänk på Linn Nyman som tog livet av sig själv pga att en äldre kille som var fotbollstränare till ett lag tjejer i Sverige börja gå på henne genom Skype (?) och säga att hon skulle visa sig naken, hon gjorde antagligen det och sen börja han hota henne genom att om hon inte gjorde som han sa så skulle han lägga upp bilder som han tagit på henne när hon stått naken. det ledde till att Lynn inte orkade längre och tog livet av sig. hon hade det säkert jobbigt i verkligheten till! så dedär kom väl "passligt" och så orka hon inte mera och pang så var hon död. hon var liksom ändast 13 år, 13 år och dör! hon hade hela sitt liv framför sig, men bara genom att han där pedofilen börja hota henne osv så palla hon inte mer! hon vågade inte säga nej, och han utgick ju att vara rätt så ung, kommer inte ihåg hur gammal han lekte att han var, men under 18 iallafall! och Lynn fick väl känlsor för den "under 18 åriga" killen. och ja. då hände de sådär.
så snälla, tänk efter vad ni säger och gör! de är inte roligt att bli utsatt för sådant! och snälla tjejer, visa inte era bröst och sånt i cam för någon ni absolut inte vet vem är, okej! inte ens om ni känner personen ska man göra det, inte killarna heller! man ska inte behöva visa sina privata delar genom nätet! om man vill visa dem kan man väl bara träffa personen som vill se och visa de så istället!
så snälla! tänk er för innan ni gör något sånt! de kanske inte är många som gör det, men de som gör det så de är för många.
 
det finns säkert flera miljoner till som tagit livet av sig genom att ha blivit kränkt, hotad eller något annat via nätet! det borde inte få existera ! 
 
 
 
mobiltelefoner har nästan alla barn och ungdomar idag, även vuxna ! de är ju såklart inget fel med att ha en mobil men de finns ju såklart idioter som har de och inte kan hantera det! och idag finns det ju från en knapp mobil till lite touch mobil till smartphones! egentligen borde man ha knapp mobil, för då kunna man bara ha snake som spel och typ tetris och såna! man kunna inte lika bra komma in på internet, då vare sådanafall typ att kolla något litet, man kunna inte ha kik, instagram, twitter och allt annat man nu kan använda idag.
mobiltelefonen har utvecklas väldigt snabbt på sån kort tid!
 
via mobilen så äre jätte många som blir kräkt via.
du kan ringa och vara anonym, dvs att ringa med dolt nummer! vissa gör det för skojs skull medans andra ringer och kränker någon! man försöker låta som någon annan men oftast så känner man ändå igen rösten! man kan känna igen något litet ljud som personen brukar göra som man känner till eller skrattet! 
de är FÅ gånger som jag inte vet vem de är som ringer! 
men egentligen fattar jag inte VARFÖR man sitter och ringer med dolt nummer för, om man har något att säga så ring för fan då och säg det med sitt eget nummer och visa att man är "modigare" än att ringa med dolt.
 
en knapp mobil fungerar så bra! de ända du kan göra på den är typ ringa, smsa, vissa kan man fota med, spela några spel som är installerade på telefonen och mera kan man nog egentligen inte göra! så där är de egentligen inte så mycket skit som händer, man kan säkert ringa med dolt nummer, men de är ju bara att trycka ifrån då!
 
halv touch mobiler fungerar väl nästan lika som knapp mobiler, men då du har en sån kan man ju börja peka på skärmen osv, och då börjar de gå med att man kan börja surfa på internet, och i vissa mobiler så kan du skaffa ett konto i något program så kan du ladda ner saker osv! men de är ju inte så populärt om man säger så! men via den så kan du ju såklart ringa och smsa, ta bilder, spela och surfa på internet!
 
men till sist, smartphones! de är nog värst, alla ungdomar eller ja nästan alla har en sådan, så du kan ha 3G och surfa på internet var du än är utan att de kostar "extra" du kan ladda ner massa appar som etx kik, facebook, instagram samt snapchat. du kan göra massor med mera saker via den än med en knapp mobil även en halv touch. 
de har blivit lättare nu med smartphones att kränka andra osv.
 
några drappade appar är väl kik och instagram! 
 
kik - där äre ju bara att göra fake konton och börja skriva med någon som man kanske inte tycker om och skriva massa skit åt den personen så att den ska börja må dåligt osv! men varför inte bara prata ut om man är sur på personen face to face istället? de är mycket modigare gjort att göra så än att göra fake konton. vissa leker "tuffa" där för att då skriver man ju och då kan man ju vara lite uppkäftig. men sanningen är ju att allt de man skriver på kik ska man kunna säga till någon face to face utan att bli rädd. annars kan man bara skita i o skriva det.
 
Instagram - ah visst, där gåre väl inte o göra så himla mycket! eller ja du kan ju göra ett konto, lägga upp bilder på någon du hatar och använda värsta namnet mot peronen/personerna! skriva massa hat under bilder osv. och även kan du ju låtsas att du inte vet om något fast de egentligen är DU som har gjort det. och de bästa är att så fort polisen får reda på vem de är så kan de bli en otroligt hög böter, och de är fan rätt åt de jävlarna!
 
de finns säkert andra appar som också är ganska lätt att bli kränkt via, men kommer faktiskt inte på någon just nu! 
 
många börjar ringa mera med dolda nummer och göra fake konton överallt för att ha lite roligt. men sanningen är så äre faktiskt inte roligt, inte ett dugg så äre roligt. visst kanske för den som gör det, men inte för den som får ta allt skit. fast de kanske inte är så farligt men ja.. 
 
 
BEHANDLA ALLA VIA NÄTET OCH MOBILER SOM NI SJÄLVA VILL BLI BEHANDLADE. 
tänk igenom en extra gång innan ni skickar något.
 

tänk hur mycket mobbnig, rykten och annat skit de går här, varför kan man bara inte vara vänner och undvika mobbning? de skulle ju bara göra det lättare för alla. 
mobbning har nog alltid funnits (tror jag, är ju inte direkt född på 1800 talet.) men anar att de alltid har funnits på något mer eller annat sätt. 
att bli mobbad är verkligen inte kul, att få höra ord HELA tiden om hur dålig man är, att man inte är värd något eller att man bara allmänt inte passar in i gänget för att man är udda på något sätt, att man inte röker eller dricker är också ganska vanligt att bli mobbad/retad för.
 
de är faktiskt jobbigt att visa att man är stark och klarar allt fast man egentligen bara skulle vilja bryta ihop och storböla! de är hemskt, riktigt hemskt! men de är som sagt bra att gråta, man ska absolut inte vara rädd att göra det, man släpper bara ut allt och rensar tankarna och sånt! de är inte de roligaste att göra riktigt men tänk på den positiva vägen istället, de är bra för både dej och din kropp att få gråta ut! kanske inte hela tiden men då och då. då man verkligen känner att nu är man svag. man ska ALDRIG vara rädd att man är ensam fast de kanske känns så, men så äre verkligen inte! man har alltid någon som de har hänt samma sak för, man har oftast en vän som kan stötta en och som verkligen förstår en osv! men de gäller att hitta den vännen, för någongång hittar man nog den! 
 
att de är så himla mycket krav på alla idag!
tjejer ska vara smala, ha former, stora bröst, stor rumpa och sött ansikte. annars är man inte välkommen in i det "coola" gänget. även så vill nästan ingen kille samt tjej ha en.
killar ska ha six-pack, va sjukt snygga, dofta gott, vara smala men inte smala ändå och ha massa muskler! annars är man inte välkommen bland killarna i deras gäng osv. samt så vill inte tjejer även killar ha en.
 
man får liksom inte idag vara fet eller stor på något sätt, för då börjar de gå massa rykten osv.
man måste få se ut som man vill, ALLA kan faktiskt inte vara smala o ha muskler eller perfekt rumpa eller bröst. alltså man kan ibland inte vara perfekt! man kanske har någon sjukdom, ätstörningar eller något annat liknande! fast man kanske tränar och äter rätt så blir man aldrig smal! och då kan man faktiskt inte börja anklaga dem för feta osv, för de kan inte göra något åt det!
men de finns såklart såna som inte ens bryr sig om hur de ser ut! och sån borde man vara! bara man trivs i kroppen och är glad så ska man vara så, man ska inte bli smal eller något sånt bara för att andra vill det, utan man ska själv vilja det!
 
men iaf, mobbning idag är något som är jätte stort överallt. 
i skolorna så har till och med lärare slutat bry sig, de ser man ju och även hör man ju det från många håll! och de är faktiskt riktigt hemskt, man måste våga gå hem och från skolan utan att vara rädd att något ska hända eller så.. men det finns sådana människor som är jätte rädda så de inte vågar göra något! och jag förstår en sjukt bra.
 
 
men asså tänk att de finns sådana personer var man än är, de är jätte hemskt då man börjar tänka på det! så himla dåligt osv! 
 
till och med sådana som våldtar, dödar, hotar, slår osv ! de är så himla hemskt!
 
även så fattar ja INTE varför vissa vuxna skaffar barn när de ändå bara slår på barnen samt tafsar på barnen eller bara allmänt inte bryr sig om barnen. de är så himla hemskt!
fast man egentligen inte får slå sina barn så finns det faktiskt folk än idag som gör det. förr i tiden fick man ju göra det, men vi lever inte på den tiden längre! nu är det helt förbjudet att göra det! om man gör det o blir polisanmäld så får man väl fängelse straff, böter och så tar väl socialen barnen ifrån en, eller har ja fel?
samma äre väl om man tafsar på sina barn? eller då kanske man inte får fängelse! men böter och socialen tar en eller? man kan säkert få fängelse också men jag vet faktiskt inte, forskar inte så mycket i det !
men jag tycker de är hemskt för sådana barn som får uppleva våld inom familjen och massa sånt! de är så euw går inte ens att beskriva!
 
 
men det jag vill komma fram till är att ta hand om alla som ni själva vill bli behandlade, sluta ha såna himla stora och svåra krav på exakt alla. ingen är som man vill att den ska vara, den är sig själv och de är så man ska vara. sluta mobba, sluta retas, sluta med allt som ni själva inte vill bli utsattade för!
 
och nästan alla som mobbar och sånt brukar göra det för att de mår dåligt psykiskt och vet inte riktigt hur de ska hantera det, så då tar de ut de på någon annan som de kanske inte tycker så jätte mycket om, för att kränka andra så andra ska bli svaga osv. 
de gör det nästan aldrig för att de mår jätte bra och bara allmänt vill sänka någon, utan de har nästan alltid något själva som inte är så bra så de gör sånt.
 
och till er alla, ni ska VÅGA vara som ni SJÄLVA vill vara, ni ska INTE var som någon ANNAN vill att ni ska vara! lev som ni vill, för ni lever som sagt bara 1 gång. det går inte att födas på nytt igen i samma liv! 
 
 
jag vet egentligen inte vad jag ska mer säga, men ta hand om er och snälla, behandla alla lika! oavsett om du är färgad eller inte färgad, stor eller smal eller lång eller kort! alla har ändå lika mycket värden,
 
om man skulle vara stor, färgad, lång, kort, smal, icke färgad så är man ändå lika mycket värd!
 
du är fin som du är! alla är fina på sina sätt, för på något sätt är man fin. 
 
 
 
 
 
men nu tycker jag att alla som har läst detta ska ha en otroligt fin dag. njut av dagen fast de kanske inte är de finaste vädret ute! men ta väl hand om alla och även dig själv ♥
 

Kommentarer
Postat av: Jonathan A

Bra skrivet Hanna! Och håller med! :) <3

Svar: tack Jonathan! :)<3
Hanna

2013-07-21 @ 17:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0